Christian Villée

Fractievoorzitter

Wie ben je?

Mijn naam is Christian Villée en ik ben 49 jaar. Ik woon sinds twee jaar in de wijk Langdonk samen met mijn vrouw Jetske en onze zoon en dochter.

 

Wat doe je?

Als je de bus pakt kun je mij dagelijks tegenkomen als buschauffeur in het ov in Roosendaal. Daarnaast ben ik communicatietrainer en NLP-coach. Ik ben een veelzijdige man. In het verleden heb ik gewerkt in het toerisme en personenvervoer, maar ook in de horeca en de communicatie.

 

Waar ligt je hart?

Al jaren ben ik GroenLinks-lid, maar voorheen inactief gebleven. In mijn vorige woonplaats, Woensdrecht, kwam GroenLinks meer uit als D66 en dat zat mij niet lekker. Nadat Jesse Klaver de linkerkant van GroenLinks met nieuw elan op liet leven om het nationale economisme op de schop te nemen, was het voor mij tijd om daar actief aan mee te helpen.

Daarnaast wil ik mensen hier laten zien dat wij in Roosendaal allemaal verschillend zijn, maar ook gelijkwaardig. Spreek elkaar aan op verkeerd gedrag, maar niet op wie we zijn. Dat is zo makkelijk, maar zo giftig voor onze samenleving.

Verder wil ik de gemeenschap en burgers nauwer betrekken bij het maken van keuzes en dergelijke zaken. Knopen doorhakken op wijk- en dorpsniveau in plaats vanuit de cockpit van Roosendaal. Bewoners weten tenslotte het beste waar de wijk of het dorp aan toe is.

 

Wat betekent Roosendaal voor jou?

Ik ben geboren in Middelburg en heb ook in andere plaatsen gewoond, maar Roosendaal is de eerste woonplaats in mijn leven waar ik me echt thuis voel. De rijkdom van verscheidenheid, de stadse faciliteiten gecombineerd met “gewone” plattelands-attitude en de constante zoektocht naar een waardevolle eigen identiteit in een economisch opbloeiend West-Brabant. Roosendaal is mijn nieuwe thuis waar ik woon met de mensen waar ik van hou. Ik wil hier gezond oud worden. Samen met alle Roosendalers.