Naima el Azzouzi

Gemeenteraadslid

Hoi! Ik ben Naima el Azzouzi en ben sinds 2018 raadslid voor GroenLinks in Roosendaal. Ik ben 22 jaar oud en woon mijn hele leven in Roosendaal en groeide op in de Kortendijk. In 2019 studeerde ik af van Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Daarna begon ik aan de premaster Philosophy of Contemporary Challenges aan Tilburg University. Deze hoop ik goed af te kunnen ronden zodat ik volgend schooljaar aan de master mag beginnen.

 

Hoe ik in de gemeenteraad terecht ben gekomen is een grappig verhaal. Ik was er namelijk helemaal niet naar opzoek. Tijdens mijn studie journalistiek zocht ik naar een manier om iets concreets bij te dragen aan de samenleving. Via de journalistiek gaat dat namelijk niet zo makkelijk als dat je zou denken. Wat ik het liefst wilde, was iets waardevols bijdragen. Na lang nadenken, besloot ik lid te worden van GroenLinks in 2017. Wie weet wat het me zou brengen.

 

Zo geschiedde. Na een paar weken werd ik gebeld door het bestuur of ik op de koffie wilde komen om kennis te maken. Na een gezellig gesprek over wie ik was en wat me bewoog vroegen ze me of ik op de lijst zou willen als lijstduwer. Dan kom je op een plek te staan onderaan de lijst om de lijst te vullen. Dat kon natuurlijk geen kwaad. Daarna kwam de vraag of ik het niet leuk zou vinden om raadslid te worden. Ik had géén idee wat dat allemaal betekende, maar het klonk wel interessant. Ik had een goed gesprek met Klaar Koenraad, nu wethouder, en ik sprak met mijn omgeving. Conclusie: ik doe het gewoon.

 

Met 515 stemmen kwam ik in maart 2018 de raad binnen. (De reden dat ik dit getal onthoud is omdat mijn verjaardag 15 mei is). Het leek alsof het zo moest zijn. Inmiddels is het maart 2020 en zijn we op de helft van de raadsperiode. Voor een jonge meid als ik is dit een enorm leuke en leerzame bijbaan. Ik leer hoe ik een goede spreektekst schrijf, argumenten formuleren en ik kan steeds beter ingewikkelde documenten lezen. Het tofste is dat ik mag meepraten over zaken die ertoe doen voor onze gemeente. Mijn portefeuille bestaat uit een hoop sociale zaken zoals de WMO, jeugdzorg, inclusiviteit, eenzaamheid en subsidies. Stuk voor stuk belangrijke zaken waar de inwoner centraal staat. Door raadslid te zijn kan ik dus iets waardevols bijdragen aan de samenleving, precies waar ik naar opzoek was. Zo diende ik namens GroenLinks de succesvolle motie Discriminatie en Racisme in. Raadsbreed aangenomen en er word door de ambtenaren nu hard gewerkt aan een visie en aanpak tegen discriminatie in de breedste zin van het woord.

 

Heb je vragen of suggesties? Of wil je meer weten over raadslidmaatschap? Stuur mij gerust een mailtje!

 

n.elazzouzi@roosendaal.nl