Nick Klaver

Burgerraadslid

Wie ben je?

Ik ben Nick Klaver en ik woon al sinds dag één in Roosendaal. Op 1 januari ben ik achttien jaar geworden.

Wat doe je?

Ik doe de opleiding maatschappelijk werk. Ik wil graag mensen helpen met wie het minder goed gaat of die soms wat extra hulp nodig hebben. Binnenkort start ik met mijn stage waarin ik wijkwerk mag gaan doen en daar kijk ik erg naar uit.

Waar ligt je hart?

Mijn hart ligt bij mijn familie. Ik ben enig kind en daarom is mijn familie extra belangrijk voor mij. Beroepsmatig ligt mijn hart in het maatschappelijke veld. Verder heb ik veel interesse in politiek. Toen ik zestien was heb ik de cursus raadsoriëntatie gedaan bij de gemeente Roosendaal. Binnen acht avonden wist ik veel van hoe de gemeenteraad en de fracties werken. Mijn kennis over politiek en interesse daarin is sindsdien alleen maar gegroeid.

Ik interesseer me politiek in veel verschillende dingen. Als ik echt moet kiezen, dan zou het denk ik toch milieu worden. We wonen met zijn allen op deze aarde en we zijn hem behoorlijk aan het verpesten.

Ook wil ik mijn leeftijdgenoten meer bij de politiek te betrekken. Veel jongeren geven weinig om politiek. Vaak hoor je dat politiek niets voor jongeren doet en dat begrijp ik wel. Ik wil met ze in gesprek gaan en weten wat ze écht willen veranderen.

Wat betekent Roosendaal voor jou?

Roosendaal betekent automatisch veel voor mij. Ik ben hier geboren en woon er al heel mijn leven. Wanneer ik door de stad loop met mensen die Roosendaal niet kennen en ik de stad door hun ogen zie, dan ben ik echt wel trots op mijn stad.