Jesse Klaver voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks

Jesse Klaver voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks

 

De kandidatencommissie van GroenLinks draagt Jesse Klaver voor als lijsttrekker van GroenLinks voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Leden van GroenLinks konden zich tot en met gisteren kandidaat stellen; er heeft zich geen andere kandidaat dan Klaver gemeld. Omdat er geen tegenkandidaten zijn, wordt er geen ledenreferendum gehouden. Tijdens het GroenLinks congres op 23 april wordt Jesse Klaver als lijsttrekker gekozen. Het partijbestuur is blij met deze sterke kandidaat-lijsttrekker.

Voor GroenLinks staat 2016 in het teken van de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen en de partij maakt zich op voor een intensieve campagne waarbij wij laten zien hoe wij Nederland willen én kunnen veranderen. Een belangrijke stap daarin is deze voordracht van de lijsttrekker. De overige kandidaten op de lijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer worden in het najaar gekozen. Voor het eerst gebeurt dat niet door het congres, maar middels een ledenreferendum. De kandidaatstelling voor de Tweede Kamerlijst start rond de zomer.