Klaar Koenraad

Wethouder

Klaar Koenraad heeft GroenLinks in haar genen en Roosendaal in haar hart...

Achtergrond
Ik ben in 1966 geboren in Roosendaal als vierde kind in een keurig rijtje van vijf.  Een gezin met echte Brabantse wortels in Rijen (Pa), en Sint-Michielsgestel (Ma).

Na het VWO-examen op het Gertrudislyceum (1984) woonde ik 15 jaar lang in Antwerpen en Utrecht. Mijn Utrechtse tijd stond bol van culturele activiteiten. Ten eerste door mijn studie kunstgeschiedenis, die ik in 1991 afrondde met een afstudeerscriptie over de architecten van de wederopbouw. Ten tweede door mijn hobby muziek (viool), en die hobby bestaat natuurlijk ook nog steeds in Roosendaal.

Mijn bedoeling was ooit dat ik mijn werk in de culturele sector zou vinden. Maar via allerlei omwegen vond ik mijn draai in de zorgsector. Ik ben al meer dan 20 jaar binnen het sociaal domein (in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg) als adviseur en leidinggevende werkzaam. 

Roosendaal is precies goed!
Sinds 1999 wonen wij (mijn man, vier kinderen en ikzelf) weer in Roosendaal. Nu vinden we Roosendaal precies de goede maat hebben. Een fijne plaats voor kinderen om op te groeien. Een mooie groene omgeving en alles bij de hand. Intussen wonen de twee oudsten alweer op kamers, in Utrecht.

Politiek actief
Ik ben sinds de vorige eeuw lid van GroenLinks. Sinds maart 2010 zit ik in de gemeenteraad voor GroenLinks en sinds 2012 als fractievoorzitter. De uitgangspunten en cultuur van GroenLinks zitten in mijn genen, ik hoef eigenlijk nooit na te denken over wat we van een bepaald dossier zullen vinden. Innovatie en hervorming vind ik sterke uitgangspunten.

Mijn kwaliteiten liggen meer in het verbinden dan in het politieke geharrewar. Maar dat is juist het mooie van zo’n gemeenteraad, iedereen heeft zijn eigen rol en bijdrage.

Samen zijn we het hoogst haalbare
Ik ben kritisch, opbouwend, betrokken en inhoudelijk altijd goed voorbereid. Ik houd me het meest bezig met de transformaties in het sociale domein. En dat is vooral omdat ik verandering erg leuk vind.

Vooruit met de geit
Als ik aan Roosendaal denk zeg ik: vooruit met de (scharrel)geit.

Heb het lef om te investeren in verandering en echte duurzame ontwikkeling. Juist ook door investeringen in de veranderkracht van mensen.