Nieuws

Discriminatie en racisme

In juli 2019 werd de GroenLinks-motie Discriminatie en Racisme door de gehele gemeenteraad gesteund. Daar was onze fractie ontzettend blij mee. De motie riep op tot een diepgaand onderzoek en op basis van die resultaten te komen met een visie voor Roosendaal en haar dorpen. Lees op de pagina Uitgelicht meer over de motie, het onderzoek en wat er nu gaat gebeuren. 

Politieke beschouwingen

De gemeenteraad van 4 maart stond in het teken van de politieke beschouwingen. Lees hier de bijdrage van Christian Villée, fractievoorzitter van GroenLinks Roosendaal.

Regionale Energie Strategie

Gisteravond werd in de commissievergadering gesproken over de plannen van de Regionale Energie Strategie (RES). In de RES zijn de belangrijkste keuzes en ontwikkelingen geschetst waarmee de regio tot 2030 invulling wil geven aan de energietransitie. In de pdf is het commentaar te lezen dat GroenLinks gaf tijdens de vergadering. 

Toekomst jeugdzorg Juzt

Deze week kwam er duidelijkheid over hoe het verder gaat met jeugdzorginstelling Juzt. Voor nu blijft Juzt bestaan, in afgeslankte vorm, dat wel. De lopende zorg bij Juzt gaat gewoon door, maar er worden geen nieuwe jongeren doorverwezen naar de instelling. GroenLinks is blij met deze ontwikkeling. 

Lees verder

Pagina's