In memoriam: Agaath van Zon

Afgelopen zondag, op 7 februari 2016, overleed Agaath van Zon. Zij was de eerste lijsttrekker en het eerste gemeenteraadslid van Progressief Overleg Roosendaal (POR). POR was de voorloper van GroenLinks Roosendaal. Met Agaath nemen we afscheid van een van de wegbereiders van een groenlinkse Roosendaalse politiek.

In 1982 deed POR voor de eerste keer mee met de gemeenteraadsverkiezingen, met de toen 54-jarige Agaath als lijsttrekker. De partij behaalde één zetel. Agaath vervulde haar raadslidmaatschap met verve, overtuigd als ze was van de noodzaak om het milieu en de natuur te beschermen, onze omgeving leefbaar te houden en veiligheid te bieden aan alles wat kwetsbaar is. Ze liet zich als kleinste fractie nooit ontmoedigen en schudde het toentertijd roomse, rimpelloze politieke bed in Roosendaal met regelmaat op, maar altijd serieus en inhoudelijk. Ze zette daarmee de politieke groene en linkse toon van POR en later GroenLinks Roosendaal.

GroenLinks Roosendaal wenst de familie van Agaath veel sterkte toe in deze dagen van verdriet en is tegelijkertijd dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft betekend.

De afscheidsdienst wordt gehouden op vrijdag 12 februari om 14.00 uur in de aula van crematorium Zegestede, Ionweg 12 te Roosendaal.

 

Bestuur en fractie GroenLinks Roosendaal