Tiny Forests in Westrand en Langdonk

De eerste twee Tiny Forests van Roosendaal worden dit jaar nog aangelegd. Ze komen in de wijken Langdonk en Westrand. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid minibos ter grootte van een tennisbaan en zorgt in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving. De Tiny Forests komen er dankzij een motie van GroenLinks.

 

 

Bij voldoende animo komen er in 2020/2021 mogelijk nog twee Tiny Forests in gemeente Roosendaal bij. Zo’n minibos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een Tiny Forest in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Landelijk initiatiefnemer van deze minibosjes is IVN Natuureducatie. Die wil de komende jaren met steun van de provincie Noord-Brabant 28 Tiny Forests in de provincie realiseren en werkt daarin samen met gemeenten. In Brabant is Roosendaal naast acht andere gemeenten provinciale partner voor Tiny Forest. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag.